Huoneistoa tai kiinteistöä myymässä?

Talon, huoneiston tai toimitilan myynti edessä? Kotikatu LKV myy huoneistot ja kiinteistöt luotettavalla ja sujuvalla tavalla. Kohdettasi myyvät kiinteistöalan ammattilaiset, joten voit olla varma, että myyntiprosessi rullaa alusta loppuun saakka kitkattomasti. Suoritamme nopeaa asunnon myyntiä Etelä-Suomen alueella ja sovittaessa muuallakin Suomessa. Ota yhteyttä – varaa aikasi ilmaiselle arviokäynnille »

Ostaja jo valmiina?

Välitystyön kovaa ydintä ovat välittäjän omat asiakaskohtaamiset. Keräämme esittelyissämme ostajien yhteystietoja ja näin meillä saattaa olla sopiva ostaja asiakasrekisterissämme.

Perustana luottamus

Kotikatu LKV:n välittäjä on luottohenkilösi ja hänellä on ehdoton vaitiolovelvollisuus. Voit siis kertoa myyntiin vaikuttavista seikoista hänelle luottamuksella. Näin voimme yhdessä miettiä sinulle parhaan tavan myydä kotiasi, sillä aina nopea myyntiinlaitto ei ole se oikea tapa.

Kaikki kanavat käyttöön

Myös eri markkinointikanavien hyödyntäminen porrastetusti, ostavien asiakkaidemme kontaktointi, paikallinen markkinointi, Facebook-mainonta tai joku muu toimenpide saattaa johtaa kotisi nopeaankin kauppaan parhaassa tapauksessa ilman yleisesittelyjä. Olemmekin varsin aktiivisia markkinoimaan kohteitamme.

Mistä kaikki alkaa? Miten asunnon myynti aloitetaan?

Kotisi myynti alkaa siitä, että suoritamme ilmaisen arviokäynnin. Kutsu meidät ilmaiselle arviokäynnille, niin kerromme ammattitaitoomme, tilastoihin ja markkinatilanteeseen perustuen näkemyksemme kotisi arvosta ja millä hinnalla sitä kannattaa lähteä markkinoimaan. Käytössäsi ovat kaikki Kotikatulaiset, sillä olemme yhteismyyjiä – tarkoittaen, että kaikki myyvät yhdessä kohdettasi.

Yleisesittelyssä hyvä kunto ja siisteys on valttia

Yleisesittely on kuitenkin edelleen paras tapa saavuttaa ostajia. Niinpä kotisi kannattaa olla esittelykuntoinen kun myyntiä aloitetaan, ja joissakin tapauksissa jopa pieni remontti saattaa olla paikallaan tuoden nopeamman myyntiajan ja paremman hinnan. Tarvittaessa autamme myös asunnon myyntisiivouksessa ja -stailauksessa.

Kirjallinen myyntitoimeksianto ja ostotarjous hyvän kaupanteon takeena

Myyntitoimeksianto tulee aina tehdä kirjallisesti. Käytämme Kotikadussa Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry:n ja Kuluttaja-asiamiehen hyväksymää ja tarkastamaa sopimuspohjaa.

Ostotarjous tulee myös aina kuin on mahdollista olla kirjallinen, jotta vältytään tulkintaerimielisyyksistä. Tässäkin käytössämme on Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry:n ja Kuluttaja-asiamiehen hyväksymä ja tarkastama tarjouslomake.Voit myös tehdä alustavan ostotarjouksen täällä https://kotikatulkv.fi/ostotarjous/

Millaisia asiakirjoja tarvitaan?

Asunnon myynnin valmistelumme pitää sisällään kaikkien lain edellyttämien asiakirjojen hankkimisen, kuten huoneistoissa isännöitsijäntodistus, tilinpäätösasiakirjat, kunnossapitotarveselvitys, energiatodistus, yhtiöjärjestys, pohjapiirros, asemakaavatiedot, vuokrasopimus, panttaustiedot, pinta-alan selvittäminen tarvittaessa, kuntokartoitukset, perukirjat sukuselvityksineen, maistraatin luvan (joihin myös perehdymme), tarvittaessa isännöitsijän, viranomaisten, hallituksen jäsenten haastattelun, myyntiesitteen laatimisen, valokuvauksen, alueeseen ja sen palveluihin tutustumisen

Mitkä asiakirjat ovat lain edellyttämiä?

Kiinteistön myyntiä varten lain edellyttämiä asiakirjoja ovat mm: kiinteistörekisteriote, rasitustodistus, lainhuutotodistus, tonttirekisterikartta, johtokartta, pohjapiirros, rakennuslupa-asiakirjat, kaavatiedot, energiatodistus, jätevesijärjestelmän suunnitelma, liittymäsopimukset, tiedot asumiskuluista, tiedot tehdyistä korjauksista ja rakenteellisista tai muista korjaustarpeista, panttaustiedot, vesijättömaa, raja-epäselvyydet, tieoikeudet, muut rasitteet ja rasitukset.

Kaupan valmistelut ja kaupan vahvistaminen

Kaupanvalmistelut on aika aloittaa kun olemme päässeet ostajan kanssa yhteisymmärrykseen kaupan ehdoista. Varaamme ajan pankkiin ja olemme yhteydessä tarvittaessa molempien osapuolien pankkeihin sekä autamme panttausjärjestelyissä. Verottajaan saattaa olla syytä olla yhteydessä veroseuraamuksien selvittämiseksi kuten myös mahdollisten vallinnanrajoitusten selvittämiseksi viranomaisiin. Tässäkin pyrimme olemaan avuksi mahdollisuuksiemme rajoissa.

Tilaamme tarvittaessa kaupanvahvistajan ja voimme edustaa niin ostajaa kuin myyjääkin valtakirjoin kaupanteossa.

Kätevästi sähköisesti

Sähköinen allekirjoitus on käytössämme niin toimeksiannon kuin ostotarjouksen allekirjoittamiseksi ja voimme myös avustaa sähköisen kiinteistönkaupan kiemuroissa.

Ota yhteyttä, autamme aina mielellämme